Zeci de mii de copii din UE, în pericol să nu primească rezidență în Marea Britanie. TOȚI cetățenii UE, inclusiv copiii de toate vârstele, trebuie să aplice până la 30 iunie

Zeci de mii de copii din Marea Britanie ar putea fi lăsați fără rezidență în câteva săptămâni, pe fondul întârzierilor tot mai mari în procesarea cererilor de rezidență pentru cetățenii UE, au declarat organizațiile caritabile, citate de The Independent.

Experții avertizează că „se așteaptă la un dezastru”, întrucât peste 80.000 de tineri așteaptă încă o decizie.

Este posibil ca mulți părinți să nu fi aplicat din cauza dificultăților de a îndeplini cerințele „rigide” sau pentru că nu știut că trebuie să aplice pentru copii.

Toți cetățenii UE și membrii familiilor acestora din Marea Britanie, inclusiv copiii de toate vârstele, trebuie să aplice până la 30 iunie sau riscă să devină automat imigranți ilegali.

Organizațiile caritabile au raportat o creștere a cererilor de ajutor din partea părinților care au dificultăți în a solicita rezidența pentru copii și nou-născuți sau a celor care așteaptă perioade lungi de timp pentru a obține un rezultat pentru cererea copilului lor.

Grupul de campanie The3million i-a scris ministrului imigrației, Kevin Foster, exprimându-și „îngrijorarea” că mulți părinți cu statut stabilit în UE nu și-au dat seama că copiii lor nu sunt acoperiți în mod automat în cadrul schemei sau le este greu să dovedească rezidența copiilor lor.

O analiză a cifrelor guvernamentale arată că, din martie 2021, copiii reprezentau 26% din restanța actuală de cereri, în ciuda faptului că reprezentau doar 15% din totalul solicitanților. Peste 84.700 de copii așteptau o decizie încă din martie.

În timp ce restanța totală s-a redus între decembrie 2020 și martie 2021, proporția copiilor a crescut de la 22% la 26% – indicând faptul că aceste cereri durează mai mult decât media pentru a fi procesate.

Cum puteți aplica pentru rezidența copiilor în Marea Britanie dacă aceștia nu au pașaport valabil. Aveți nevoie doar de certificatul de naștere. Detalii în articol…

Cifrele recente publicate de Ministerul de Interne britanic săptămâna aceasta arată că întârzierea totală a crescut din nou din martie, de la 323.730 la 334.500 – sugerând că și numărul copiilor care așteaptă va crește.

Avocații spun că întârzierile sunt probabil datorate parțial cerinței Ministerului de Interne, introdusă la 1 ianuarie, conform căreia copiii trebuie să prezinte dovezi că se aflau în Marea Britanie înainte de sfârșitul perioadei de tranziție Brexit, la 31 decembrie.

Se spune că lucrătorii de caz solicită aceste dovezi după depunerea cererii pentru un copil, creând astfel întârzieri suplimentare.

Faceți clic pentru a evalua această postare!

[Total: 0 In medie: 0]

L’articolo Zeci de mii de copii din UE, în pericol să nu primească rezidență în Marea Britanie. TOȚI cetățenii UE, inclusiv copiii de toate vârstele, trebuie să aplice până la 30 iunie sembra essere il primo su Ziarul Românesc UK – știri pentru românii din Marea Britanie.

Source: Ziarul Romanesc

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *