Atacuri xenofobe asupra românilor în Irlanda de Nord. Florentina Dimache: „Nu bem alcool, nu petrecem. Suntem o familie obișnuită”

Atacuri xenofobe asupra românilor în Irlanda de Nord. Florentina Dimache: „Nu bem alcool, nu petrecem. Suntem o familie obișnuită”

Florentina Dimache, femeia a cărei familie suferă constant atacuri xenofobe din partea unor huligani nord irlandezi, a povestit clipele de groază prin care trece.

Familia Dimache a venit în Portadown în urmă cu cinci ani, cu fiica lor.

Florentina, care a născut al doilea copil în urmă cu opt luni, spune că familia sa este îngrozită după atacurile constante.

Ea a dezvăluit că au trăit liniștiți câțiva ani, iar în timpul pandemiei s-a întors acasă în România pentru a naște.

O bandă de tineri le țintește constant casa

„Fiica mea, care merge la școală în Portadown, a vrut să se întoarcă aici, deoarece îi era dor de prietenii ei și de școală. Ea simte că aici este casa ei mai degrabă decât România. Așa că ne-am întors după ce s-a născut copilul”, a declarat Florentina pentru Portadown Times.

Femeia a dezvăluit că familia și-a luat o casă nouă în Ballyoran, dar, în timp ce vecinii lor și comunitatea au fost primitori, o bandă de tineri le țintește constant casa, din februarie.

Ultimul atac a avut loc sâmbătă seara, 6 noiembrie, când poliția a spus că ofițerii au răspuns la „o infracțiune motivată de ură în zona Ballyoran din Portadown”.

Români din Irlanda de Nord, ținta atacurilor xenofobe. Luați la pietre de 20 de huligani

Florentina a spus că este „îngrozită” pentru copiii ei, în timp ce huliganii au aruncat în casă cu obiecte și i-au spart ușa.

„Nu bem alcool, nu petrecem. Suntem doar o familie obișnuită. Când ne-am întors din România, a trebuit să stăm în carantină acasă, dar de îndată ce am ajuns, au început atacurile”, a spus Florentina care acum suferă atacuri de panică în timpul nopții.

„Comunitatea este aproape de mine și am o vecină în vârstă care are 91 de ani și ea este îngrozită”, a mai declarat femeia.

„Nici o familie nu ar trebui să se simtă intimidată în casa ei și singură în comunitate. Poliția nu va tolera acest comportament, nici comunitatea nu ar trebui. Portadown nu este un loc pentru ură”, a declarat un purtător de cuvânt al poliției.


…Atacuri xenofobe asupra românilor în Irlanda de Nord. Florentina Dimache: „Nu bem alcool, nu petrecem. Suntem o familie obișnuită”…

Faceți clic pentru a evalua această postare!

[Total: 0 In medie: 0]

L’articolo Atacuri xenofobe asupra românilor în Irlanda de Nord. Florentina Dimache: „Nu bem alcool, nu petrecem. Suntem o familie obișnuită” sembra essere il primo su Ziarul Românesc UK – știri din Marea Britanie.

Source: Ziarul Romanesc

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *