Negocierile UK-UE, îngreunate de COVID-19: Un membru al echipei europene s-a infectat

Negocierile viitoarei relații post-Brexit a Marii Britanii cu UE continuă la distanță, online, în urma unui caz de COVID-19 confirmat în rândul delegației UE, au anunțat negociatorii-șefi ai Brexit, relatează Reuters.

„Echipele își vor continua activitatea cu deplina respectare a directivelor”, a anunțat joi pe Twitter negociatorul-șef pentru Uniunea Europeană, Michel Barnier.

Londra și Bruxellesul și-au reluat luni negocierile, după depășirea termenului-limită al negocierilor, prevăzut la jumătatea lui noiembrie.

Negociatorul britanic pentru Brexit: Un acord comercial ar putea fi încheiat până marțea viitoare

Cele două tabere susțin în continuare că vor să ajungă la un acord până la 31 decembrie, data la care se încheie perioada de tranziție, în urma ieșirii oficiale a Regatului Unit din UE, la 31 ianuarie.

Negociatorul-șef britanic, David Frosta anunțase „progrese” duminică, 15 noiembrie.

Mai multe state membre – Olanda, Franța, Belgia și Spania – au cerut Comisiei Europene (CE) să actualizeze planurile de urgență în cazul unui Brexit fără acord, așa numit „no deal”.

L’articolo Negocierile UK-UE, îngreunate de COVID-19: Un membru al echipei europene s-a infectat sembra essere il primo su Ziarul Românesc UK – știri pentru românii din Marea Britanie.

Source: Ziarul Romanesc

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *