Taxa de Consiliu (Council Tax) ar putea dispărea în Anglia. Cu ce ar putea fi înlocuită

Ministrul de Finanțe britanic, Rishi Sunak, se află sub presiunea deputaților conservatori de a dispune renunțarea la taxa de consiliu (Council Tax) și la taxa de timbru și înlocuirea acestora cu o singură taxă, numită „Taxa pe proprietate”.

Potrivit Daily Express, gospodăriile din Anglia ar economisi în medie 435 de lire sterline pe an, în cadrul noului sistem.

Cei care susțin această variantă, sprijiniți de un grup de deputați conservatori, vor ca ministrul să introducă modificarea în bugetul de luna viitoare.

19 milioane de gospodării, trei sferturi din totalul celor din Anglia, ar putea câștiga de pe urma acestei modificări, se arată în articolul citat.

Taxe vamale uriașe la produsele UE cumpărate din Marea Britanie: „Nu mi-am imaginat că taxele vor fi atât de mari”

Grupul Fairer Share propune o rată forfetară de 0,48 din la valoarea curentă a proprietății. În acest caz, gospodăriile din Londra, unde prețul caselor a crescut enorm, ar trebui să plătească mai mult.

Cu toate acestea, orice creștere ar putea fi limitată dacă proprietatea ar fi vândută.

Dar Guvernul a transmis că „nu există planuri pentru astfel de modificări”.

Un purtător de cuvânt al guvernului a declarat: „Nu avem de gând să facem astfel de modificări. Am analizat planurile laburiștilor pentru o astfel de taxă anuală pe prețul locuințelor, ceea ce ar însemna creșterea facturilor pentru familiile de muncitori și pensionarii. Aceste propuneri ar avea aceleași defecte.”

L’articolo Taxa de Consiliu (Council Tax) ar putea dispărea în Anglia. Cu ce ar putea fi înlocuită sembra essere il primo su Ziarul Românesc UK – știri pentru românii din Marea Britanie.

Source: Ziarul Romanesc

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *